02 July 2012

Bagai pinang dicincang~

Wow..sangat lama abaikan blog.huhu~
Ok la lets start dengan update my wedding yang dah berlalu hampir 9 bulan
Baru nak update kan..suka la blog aku.hoho..mari lakarkan memori indah di sini
saya juga perasan gambar nikah saya tidak pernah terpampang di mana2 media
eceh ko ingat ko artis..so tengok la gambar orang mengantuk ketika nikah.



 Saya akad nikah di surau sahaja
Kariah2 surau semua memang wonderfull..so papa decided to do akad here.
Papa juga mahu buat malam, lepas isyak..ok saya ikut jek.
Malam indah itu hujan renyai-renyai..saya turun dari my car dengan gembira..lalala~



Mula-mula memang berdebar tapi lama-lama mengantuk dan bosan
kerana tok kadi kami tazkirah panjang berjela-jela
maka saya buat aktiviti sembang santai bersama sanak saudara


 Akhirnya sekitar jam 10.30 or 11 malam baru la nak akad nikah
very sleepy ok..semua orang dh mengantuk sangat
Alhamdulillah dengan sekali lafaz saya bergelar isteri kepad Mohd Hafiz Asari
Hebat-hebat..sungguh hebat perasaan itu
saya tak menangis pun kerana mood nak terharu2 ni dah hilang
Tapi mesti la bersyukur dan lega sangat.

Saya menerima seutas gelang tangan dari suami
Terima kasih sayang..hehe
muka letih cam nak belasah cameraman..



Tapi bila rapat-rapat begini boleh senyum lebar dan bahagia
haha..gatal sungguh


Bersama keluargaku yang dicintai..
mak dan papa sangat mengantuk
mak saya siap kena tepuk-tepuk kejut bangun sebab asyik terlelap jek
ni surau kami terawih bersama..memang saya and mak selalu tidur ketika tazkirah
apakah idea papa suruh nikah malam2 di sini..nak aku dengan mak tidur bersama yer.
 Bersama mentuaku..comel2 kan
terasa nak jadi menara condong..konon nak bagi level sama



Gambar orang kahwin macam biasa la..ada gambar di kamar
entah apa motif pun tak tahu menahu sangat
sudah la bilikku kecil..frame pun tak sempat nak letak gambar

Selama menjadi isteri ni saya rasa semuanya best-best sahaja
suami supporting..banyak kerja rumah dia bantu
lagi masa fasa mual-mual..next chapter will story2 kisah loya2
ketika ini pun ada makhluk kecil dalam perut sedang tendang2

Saya sangat bersyukur majlis berjalan lancar
family,sedara mara, kawan-kawan banyak support
thank you so much!


9 comments:

Nadia Nazifah said...

aku x penah tgk gambar akad nikah ko, br aku prasan!

ya Allah cantek nye ko along berseri2 aku nengok. hehehe

dah dekat nk anniversary kot baru buat entry. hehe. semoga bahagia dgn hafiz dunia akhirat. Ameen.

iylia said...

cantiknye ko dila time nikah..1st time tgk gambar ni

mekarlid said...

Thanks kwn2..kan x pernah ada gambar nikah di mana2.
Mmg x rajin nak upload gambar aku ni.

syinteru152 said...

aku rase aku ade letak komen td aik mne hilang?

syinteru152 said...

ok xpe aku ingt lg td aku tulis, "Along, kamu sgt cantek mase nikah! baju nikah pun cantik ala2 jubah gituu" ~ ehe ^_^

mekarlid said...

syikin buat lawak yer..thanks yer.

syinteru152 said...

eh btul la bkn tipu tu. huhu. mebi aku pk aku da send tp sbenarnye tak send lg kot. ntah biar lah. :p

Pep@ri said...

haha..ni satu lagi entry.org entry kawen bkn main jiwang tgkap leleh punye.ini tidak..sy nk tergelak guling2 bca.bapak pngntin pn agak2 la.x reti2 ke ank dia nk pntg waktu terluang mmbuta aje kje nye..

btw,cntik nye along..lg cntik dr norjuma..ksian norjuma =)

mekarlid said...

haha..sedih norjuma baca komen ni k.epi.